Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem z różnych powodów zostają mi niewykorzystane białka, wtedy mrożę je a później nadją się do takich przepisów jak ten:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1946
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3171
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1232
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1997
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1946
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3171
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1232
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1997
Składniki
Rodzynki namoczyć w alkoholu.
Masło stopić i ostudzić. Białka ubić na pianę, dodać cukier, zmielone orzechy, sok i otartą skórkę z cytryny, mąkę, proszek do pieczenia i letnie masło. Wymieszać wszystko dokładnie i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Piec w temp.190 stopni przez ok. 45 min.
Śmietanę ubić cukrem pudrem i śmietanfixem.
Układać: biszkopt,(jeśli jest dość suchy to lekko napomczować), posmarować powidłem, wyłożyć ubitą śmietanę, posypać namoczonymi wcześniej rodzynkami a na to ułożyć okrągłe biszkopty i naponczować alkoholem z moczenia rodzynek. Tak przygotowane polać polewą czekoladową. Ja robiłam sama polewę ale oczywiście można użyć "sklepową"