Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem z różnych powodów zostają mi niewykorzystane białka, wtedy mrożę je a później nadją się do takich przepisów jak ten:)
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 574
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5385
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 574
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5385
Składniki
Rodzynki namoczyć w alkoholu.
Masło stopić i ostudzić. Białka ubić na pianę, dodać cukier, zmielone orzechy, sok i otartą skórkę z cytryny, mąkę, proszek do pieczenia i letnie masło. Wymieszać wszystko dokładnie i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Piec w temp.190 stopni przez ok. 45 min.
Śmietanę ubić cukrem pudrem i śmietanfixem.
Układać: biszkopt,(jeśli jest dość suchy to lekko napomczować), posmarować powidłem, wyłożyć ubitą śmietanę, posypać namoczonymi wcześniej rodzynkami a na to ułożyć okrągłe biszkopty i naponczować alkoholem z moczenia rodzynek. Tak przygotowane polać polewą czekoladową. Ja robiłam sama polewę ale oczywiście można użyć "sklepową"