Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i smaczny deser z sezonowymi owocami. U mnie są to brzoskwinie, ale mogą być każde inne owoce. Wykonanie bardzo łatwe. Nie jest potrzebny piekarnik. Smak rewelacyjny. Polecam.
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 553
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 781
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 158
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 553
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 781
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 158
Składniki
Kremówkę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Potem dodawać po łyżce serek mascarpone. Miksować na niskich obrotach, aż do połączenia składników. Przygotować foremkę o wymiarach 24x24 cm. Na dno wyłożyć biszkopty. Skropić je obficie wodą mineralną wymieszaną z sokiem z cytryny. Na biszkopty wyłożyć połowę pokrojonych na cząstki brzoskwiń. Na to przygotowany krem. Kolejna warstwa to znów biszkopty i znów skropić je wodą z cytryną. Wyłożyć resztę brzoskwiń. Na brzoskwinie resztę kremu. Na wierzch zetrzeć białą czekoladę. Tak przygotowane ciasto dać do lodówki na minimum cztery godziny, a najlepiej na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 1
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 6