Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i smaczny deser z sezonowymi owocami. U mnie są to brzoskwinie, ale mogą być każde inne owoce. Wykonanie bardzo łatwe. Nie jest potrzebny piekarnik. Smak rewelacyjny. Polecam.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4442
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12060
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6854
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5627
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4442
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12060
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6854
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5627
Składniki
Kremówkę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Potem dodawać po łyżce serek mascarpone. Miksować na niskich obrotach, aż do połączenia składników. Przygotować foremkę o wymiarach 24x24 cm. Na dno wyłożyć biszkopty. Skropić je obficie wodą mineralną wymieszaną z sokiem z cytryny. Na biszkopty wyłożyć połowę pokrojonych na cząstki brzoskwiń. Na to przygotowany krem. Kolejna warstwa to znów biszkopty i znów skropić je wodą z cytryną. Wyłożyć resztę brzoskwiń. Na brzoskwinie resztę kremu. Na wierzch zetrzeć białą czekoladę. Tak przygotowane ciasto dać do lodówki na minimum cztery godziny, a najlepiej na całą noc.