Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, z kakaową masą budyniową , rewelacja !
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 816
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 374
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3459
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 188
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 816
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 374
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3459
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 188
Składniki
Robimy budyń : z 1,5 szkl. mleka , mąki pszennej i ziemniaczanej, kakao, cukru i 2 żółtek. Resztę mleka zagotowujemy i wlewamy tę mieszankę .Energicznie mieszamy aby nie zrobiły się grudki.Studzimy.Po ostudzeniu budyń łączymy z masłem.
Formę o wymiarach 23X25 wykładamy papierem do pieczenia.Układamy warstwę herbatników , na to kładziemy masę budyniowo-kakaową , herbatniki i na to jedna warstwa dżemu, następnie herbatniki i masa, do wyczerpania składników . Wyjdzie 4-5 warstw ciasta. Zależy od wymiarów foremki.
Wierzch ciasta posypujemy kakaem słodkim i wiórkami czekoladowymi. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.