Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, z kakaową masą budyniową , rewelacja !
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Robimy budyń : z 1,5 szkl. mleka , mąki pszennej i ziemniaczanej, kakao, cukru i 2 żółtek. Resztę mleka zagotowujemy i wlewamy tę mieszankę .Energicznie mieszamy aby nie zrobiły się grudki.Studzimy.Po ostudzeniu budyń łączymy z masłem.
Formę o wymiarach 23X25 wykładamy papierem do pieczenia.Układamy warstwę herbatników , na to kładziemy masę budyniowo-kakaową , herbatniki i na to jedna warstwa dżemu, następnie herbatniki i masa, do wyczerpania składników . Wyjdzie 4-5 warstw ciasta. Zależy od wymiarów foremki.
Wierzch ciasta posypujemy kakaem słodkim i wiórkami czekoladowymi. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.