Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które nie wymaga długiego mieszania składników. Jest lekko wilgotne i owocowe.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3910
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 758
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3910
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 758
Składniki
Tortownica 20 cm. Masło roztapiamy i studzimy. Miętę rozdrabniamy z sokiem z limonki. Mąkę mieszamy z sodą i cukrem. Mieszankę miksujemy na wolnych obrotach, dodajemy jajka, jogurt, przestudzone masło i rozdrobnioną miętę. Wszystko krótko mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej margaryną. Borówki płuczemy, osuszamy, obtaczamy w wiórkach kokosowych i wykładamy na ciasto lekko dociskając. Pieczemy w 180 C koło 50 minut.