Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo delikatne, puszyste i zwarte. Do jego przygotowania można użyć dowolnych owoców. Robi się go szybko i prosto. Należy tylko pamiętać, aby wszystkie składniki miały temp. pokojową.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2395
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4525
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1580
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 473
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2395
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4525
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1580
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 473
Składniki
Margarynę roztopić, wystudzić. Do maki dodać proszek do pieczenia, przesiać. Dodać pozostałe składniki (poza śliwkami) wraz z roztopionym masłem i wymieszać mikserem ciasto. Blaszkę o wymiarach około 35x20 wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć na nią ciasto, rozciągną je nożem bądź łyżką. Na wierzch ciasta ułożyć wydrylowane połówki śliwek. Ciasto piec w 150-160 stopniach 40-50 minut, do zarumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.