Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrosło wysokie, puszyste i smakuje po prostu rewelacyjnie. A robi się dosłownie chwilę.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8599
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 589
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8599
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 589
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Prostokątną formę z wysokim brzegiem lub blachę z piekarnika wysmarować masłem.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, na najwyższych obrotach przez 1-2 minuty. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i na przemian z maślanką dodawać porcjami do masy jajecznej. Wszystko dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do formy i wyrównać powierzchnię. Posypać równomiernie wiórkami kokosowymi. Piec 20-30 minut (w zależności od wielkości formy).
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i od razu polać równomiernie śmietaną. Zostawić do ostygnięcia. Smacznego :)