Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto rózgą mieszane, lubimy takie ciasta. Kruszonka cudownie chrupie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Duża tortownica ok. 27 cm wysmarowana tłuszczem. Może być blacha ok. 22 X 32 cm. Truskawki opłukać, przepołowić i osuszyć. Kruszonka. Wszystkie składniki rozdrobnić palcami w misce. Okruchy wstawić do lodówki. Suche składniki. Wszystko przesiać do jednej miski. Mokre składniki. Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej roztrzepać rózgą. Dosypać suche składniki i wymieszać tylko do połączenia składników.
Na blaszkę przełożyć połowę jasnego ciasta, truskawki. Resztę ciasta wymieszać z kakao i przełożyć na truskawki. Wierzch posypać kruszonką. Piec w 175 ć 45-55 minut. Całość można posypać cukrem pudrem.