Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto rózgą mieszane, lubimy takie ciasta. Kruszonka cudownie chrupie.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 52
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 152
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 103
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 52
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 152
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 103
Składniki
Duża tortownica ok. 27 cm wysmarowana tłuszczem. Może być blacha ok. 22 X 32 cm. Truskawki opłukać, przepołowić i osuszyć. Kruszonka. Wszystkie składniki rozdrobnić palcami w misce. Okruchy wstawić do lodówki. Suche składniki. Wszystko przesiać do jednej miski. Mokre składniki. Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej roztrzepać rózgą. Dosypać suche składniki i wymieszać tylko do połączenia składników.
Na blaszkę przełożyć połowę jasnego ciasta, truskawki. Resztę ciasta wymieszać z kakao i przełożyć na truskawki. Wierzch posypać kruszonką. Piec w 175 ć 45-55 minut. Całość można posypać cukrem pudrem.