Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto rózgą mieszane, lubimy takie ciasta. Kruszonka cudownie chrupie.
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 321
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 342
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 402
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16490
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 114
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 321
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 342
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 402
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16490
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 114
Składniki
Duża tortownica ok. 27 cm wysmarowana tłuszczem. Może być blacha ok. 22 X 32 cm. Truskawki opłukać, przepołowić i osuszyć. Kruszonka. Wszystkie składniki rozdrobnić palcami w misce. Okruchy wstawić do lodówki. Suche składniki. Wszystko przesiać do jednej miski. Mokre składniki. Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej roztrzepać rózgą. Dosypać suche składniki i wymieszać tylko do połączenia składników.
Na blaszkę przełożyć połowę jasnego ciasta, truskawki. Resztę ciasta wymieszać z kakao i przełożyć na truskawki. Wierzch posypać kruszonką. Piec w 175 ć 45-55 minut. Całość można posypać cukrem pudrem.