Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto rózgą mieszane, lubimy takie ciasta. Kruszonka cudownie chrupie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1615
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1615
Składniki
Duża tortownica ok. 27 cm wysmarowana tłuszczem. Może być blacha ok. 22 X 32 cm. Truskawki opłukać, przepołowić i osuszyć. Kruszonka. Wszystkie składniki rozdrobnić palcami w misce. Okruchy wstawić do lodówki. Suche składniki. Wszystko przesiać do jednej miski. Mokre składniki. Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej roztrzepać rózgą. Dosypać suche składniki i wymieszać tylko do połączenia składników.
Na blaszkę przełożyć połowę jasnego ciasta, truskawki. Resztę ciasta wymieszać z kakao i przełożyć na truskawki. Wierzch posypać kruszonką. Piec w 175 ć 45-55 minut. Całość można posypać cukrem pudrem.