Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto rózgą mieszane, lubimy takie ciasta. Kruszonka cudownie chrupie.
Rodzinna krótka wycieczka do lasu zaowocowała zbiorem jagód,z których były ja...
Odsłon: 168
Dzisiaj prosty, puszysty i smaczny sernik, który często gości na moim stole....
Odsłon: 318
Gotowa w kilka minut
Odsłon: 146
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 4915
Rodzinna krótka wycieczka do lasu zaowocowała zbiorem jagód,z których były ja...
Odsłon: 168
Dzisiaj prosty, puszysty i smaczny sernik, który często gości na moim stole....
Odsłon: 318
Gotowa w kilka minut
Odsłon: 146
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 4915
Składniki
Duża tortownica ok. 27 cm wysmarowana tłuszczem. Może być blacha ok. 22 X 32 cm. Truskawki opłukać, przepołowić i osuszyć. Kruszonka. Wszystkie składniki rozdrobnić palcami w misce. Okruchy wstawić do lodówki. Suche składniki. Wszystko przesiać do jednej miski. Mokre składniki. Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej roztrzepać rózgą. Dosypać suche składniki i wymieszać tylko do połączenia składników.
Na blaszkę przełożyć połowę jasnego ciasta, truskawki. Resztę ciasta wymieszać z kakao i przełożyć na truskawki. Wierzch posypać kruszonką. Piec w 175 ć 45-55 minut. Całość można posypać cukrem pudrem.