Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste ciasto z dodatkiem soczystych śliwek "Renkloda"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4256
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2542
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1830
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11197
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4256
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2542
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1830
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11197
Składniki
Jaja miksuje na małych obrotach, gdy się spienią dodaję do nich cukier, łyżka po łyżce. Na talerz przesiewam mąkę i proszek do pieczenia, a następnie dodaję porcjami do miksowanych jaj. Do ciasta, wciąż miksując, wlewam cienkim strumieniem olej, a następnie ekstrakt z wanilii.
Ciasto wlewam na wyłożoną papierem blaszkę (moja ma 28 cm średnicy). Na wierzchu układam połówki śliwek. Piekę około 35-40 minut w 180 stopniach C. Przed wyciągnięciem z pieca, nakłuwam placek wykałaczką, jeśli ciasto się do niej nie przykleja to jest gotowe. Wystudzony placek posypuję cukrem pudrem.