Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dziele się z Wami wypróbowanym przepisem na ciasto ptysiowe. Z tego przepisu ptysie wychodzą bardzo puszyste pyszne i zawsze się udają. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, garnek z grubym dnem, trzepaczka, mikser, rękaw cukierniczy , łyżka,
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 196
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9305
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 196
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9305
Składniki
Do garnka wlać wodę, włożyć margarynę i podgrzewać do rozpuszczenia margaryny i zagotowania. Cały czas gotując dodajemy mąkę energicznie mieszając ( tak by nie było grudek ). Gdy ciasto odchodzi od ścianek to znaczy że jest gotowe. Zdejmujemy z pieca i studzimy. Po wystudzeniu do zimnego ciasta miksując dodajemy jajka. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy porcje ciasta formując ptysie ( wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ). Pieczemy w temperaturze do 200 - 220 stopni około 30 minut. ( w zależności od piekarnika jak nam piecze piekarnik ). Rada; Fajnie i prosto wkłada się masę do rękawa cukierniczego , wkładając rękaw cukierniczy do słoika i nakładając go na słoik).
Masa gotowa .
Przygotowanie masy jeszcze jajka i gotowe.
Ptysie gotowe do nabijania.