Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto na świąteczne pierniczki

Ciasto na świąteczne pierniczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1243

Dodano:

Odsłon: 12844

To już ostatni dzwonek na zrobienie ciasta, które ma dojrzewać 4 - 6 tygodni

Składniki

  • masło 300 g
  • miód 300 g
  • cukier 100 g
  • przyprawa do piernika 1 szt
  • jajka duże 4 szt
  • mąka 1 kg
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • soda 1 łyżeczka
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto na świąteczne pierniczki

Przygotowanie

  1. Masło, miód, cukier i przyprawę do piernika roztopić i wystudzić. Jajka ubić na puszystą masę, dodać wystudzona masę miodową, dalej ubijać. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, dodać do masy, połączyć. Przełożyć do naczynia w którym będzie leżakować i dojrzewać, dać do chłodnego miejsca (u mnie do lodówki) na 4 - 6 tygodni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tala8901 19 grudnia 2018 To ciasto zrobiłam jakieś 5 tyg temu bardzo proszę o dalsze instrukcje :) w jakiej temp je piec jaki czas ? Czy ciasto jakoś przygotować przed pieczeniem ? I jak przechowywać pierniki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jasienka1 15 listopada 2013 Mam ten przepis od kolezanki. Jeszcze go nie robilam, dojrzewa schowany :). Moze czas najwyzszy zrobic ten pierniczek.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń