Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy na dworze skwar, przygotuj szybkie ciasto bez pieczenia, które świetnie cię orzeźwi. Jest bardzo proste w przygotowaniu, kolorowe i pyszne. Będzie świetnym podwieczorkiem, nie tylko dla dzieci, ale i dla dorosłych.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9989
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9012
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6387
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9989
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9012
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6387
Składniki
Zacznij od zrobienia galaretek. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej, żeby mieć pewność, że wszystko dobrze stężeje. Najlepiej wybierz galaretki w trzech różnych smakach i kolorach, np. agrestową, truskawkową i cytrynową. Przygotuj je w trzech osobnych miseczkach. Pamiętaj, by dodać nieco mniej wody, niż jest w przepisie na opakowaniu.
Kiedy galaretki dobrze stężeją pokrój je w kostkę. Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie i pozostaw do wystudzenia. Do miski włóż jogurt, mascarpone, wystudzoną żelatynę oraz cukier, wszystko dokładnie zmiksuj.
Przygotuj naczynie, w którym chcesz zrobić ciasto – forma lub duża miska. Możesz wybrać również mniejsze pucharki. Połącz jogurtową maskę z galaretkami, a następnie przelej do wybranego pojemnika. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.