Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z masą jabłeczną i orzechową od lat tak samo wspaniale smakuje.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4304
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 49
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 89
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 398
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4304
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 49
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 89
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 398
Składniki
Biszkopt Jaja ucieramy z cukrem do białości. Mieszamy cynamon z mąką i powoli dosypujemy do jajek. Ciasto przekładamy w tortownicy 20-22 cm, lub dwóch mniejszych form. Pieczemy około 40 minut. MASA I Jabłka obieramy kroimy w paseczki ,wrzucamy do garnka i dusimy z odrobiną wody i sokiem z cytryny. Masa powinna być dość kwaśna. MASA II Orzechy mielimy .Do zagotowanego mleka dodajemy miód zalewamy orzechy.Ucieramy masło najpierw z cukrem , a następnie z orzechami. Ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie lub trzy części. Każdą część pokrywamy najpierw zimnymi jabłkami potem kremem orzechowym.Dekorujemy połówkami orzechów i wstawiamy do lodówki.