Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, lekkie, niezbyt słodkie, zachęcam :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
1. oddzielić białka od żółtek, białka ubić na sztywno, dodać cukier, chwile ubijać, nastepnie dodać żółtka, ubijać, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao oraz wodę, ocet i olej, delikatnie wymieszać, wylać do formy wyłozonej papierem, piec ok 30 min w 180 st, wystudzić, 2. galaretki rozpuścic w 3 szkl gorącej wody, odstawić do stężenia, brzoskwinie pokroić w kostkę, 3. rozpuścic 3 łyżeczki żelatyny, ubić na sztywno 1 opakowanie śmietany, dodać cappuccino, dokładnie wymieszać, dodać rozpuszczoną żelatynę, 4. ciasto nasączyć syropem z brzoskwiń z dodatkiem wody, wyłozyć masę smietanową , odstawić do lodówki do zastygnięcia, 5. do galaretki dodać pokrojone brzoskwinie, gdy zacznie tęzeć wylać na masę śmietanową, 6. pozostałe 3 łyzeczki żelatyny rozpuścić, ubić smietanę z drugiego kartonika, dodać żelatynę, doprawić cukrem pudrem, wyłożyć na galaretkę, 7. czekoladę połamać, dodać łyżkę mleka, roztopić w kapieli, polać ciasto, odstawić na kilka godzin smacznego