Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem ciasto czeskie przekładane masą budyniową i dżemem wisniowym, oraz masą chałwową i orzechami. Polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1457
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1164
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 929
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1457
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1164
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 929
Składniki
Ciasto czeskie upiec wg przepisu na przekładańca.
Z mleka odlać 1/2szkl., wymieszać z mąką ziemniaczaną i pszenną, resztę zagotować z cukrem. Ugotować budyń, wystudzić. Połowę masła utrzeć dodając wystudzony budyń.
Placek posmarować połową dżemu, na dżem połowę masy budyniowej, przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę dżemu i budyniu. Przykryć trzecim plackiem.
Resztę masła utrzeć z chałwą i gotową masę wyłożyć na wierzch trzeciego placka. Posypać siekanymi orzechami. Ciasto najlepsze jest po ok 1-2 dni po przełożeniu.