Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto w połączeniu z brzoskwinią smakuje wybornie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3948
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415350
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2534
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3948
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415350
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2534
Składniki
Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem, następnie wlać olej i dokładnie wymieszać. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać żółtą oranżadę. Ciasto przelać do przygotowanej formy i wyłożyć brzoskwinie pokrojone dowolnie. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Dla pewności sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone.