Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche aromatyczne ciasto, które zadowoli smakoszy.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 323
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 323
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody , przelać do talerza , pozostawić do zakrzepnięcia. Orzechy przepłukać w ciepłej wodzie , pokroić na drobno.
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, margarynę i cukier, posiekać na stolnicy. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka dodać do składników na stolnicy, zagnieść ciasto, podzielić na 2 części.
2 blaszki 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasta wałkować i układać w blaszki, jedno ciasto posmarować konfiturą morelową a drugie dżemem z czarnego bzu. Białka ubić na sztywno wyłożyć na ciasta, posypać orzechami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawiać blaszki z ciastem i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia.
Krem przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Galaretkę pokroić w paski i ułożyć na cieście z dżemem następnie krem i przykryć drugim ciastem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce 2 godziny.