Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu mniam :)
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 116
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2950
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 116
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2950
Składniki
Truskawki umyć i wyszypułkować. Większe przekroić na pół a mniejsze pozostawić w całości.
Masło utrzeć do białości z cukrem. Kolejno dodawać jajka i miksować. Następnie wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia oraz wlać ajerkoniak. Wszystko dokładnie zmiksować. Wlać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na cisto poukładać truskawki lekko je dociskając w ciasto.
Kruszonka: Masło, mąkę i cukier połączyć i posypać na truskawki. Ciasto piec w 175 stopniach C przez około 45 min.