Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przepis na ciasto z rabarbarem.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1083
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5640
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18093
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1083
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5640
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18093
Składniki
Wykonanie: Tłuszcz rozpuścić i ostudzić. Utrzeć dokładnie całe jajka z cukrami, dodać obie mąki, kilka kropel aromatu, wódkę i ponownie utrzeć. Przelać do przygotowanej foremki. Rabarbar obrać, pokroić i wcisnąć w ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 45 minut. Dla pewności sprawdzić drewnianym patyczkiem. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.