Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne nawet dla wybrednych smakoszy.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7964
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 337
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3328
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 612
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7964
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 337
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3328
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 612
Składniki
Na piernik margarynę utrzeć z cukrem i 2 jajkami , dodać dżem ,mleko i 3 szklanki mąki i resztę składników.Natłuścić formę ,przełożyc ciasto i piec 50-60 minut w tem.200 st.Ciasto po upieczeniu gdy wystygnie przekroic na dwa placki.
Na ciasto ptysiowe 3/4 szkl.wody zagotowac z 0,5 kostki margaryny,zmniejszyć ogień i wsypać 1 szkl.mąkii ucierac .Gdy ciasto zacznie odstawać od ścianek ,zdjąć z ognia i przestydzic ,mieszając dodawać 5jajek.Wylac na blachę i piec przez30min.w tem 180st.
Przygotować krem karpatkowy według przepisu na opakowaniu.
Na placek piernikowy wyłozyć połowe kremu i przykryć ciastem ptysiowym i nasępna porcja kremu i placek piernikowy,po wierzchu polać polewą czarną lub białą.