Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie :)
Odsłon: 336
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 784
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 300
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4800
Smaczne danie :)
Odsłon: 336
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 784
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 300
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4800
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru. Dodawać po jednym żółtku i w dalszym ciągu miksować. Dodać olej i ocet. Dodać mieszankę mąki pszennej z budyniem, proszkiem do pieczenia, kakao. Delikatnie połączyć z masą jajeczną. Przełożyć do formy 23 x 23 cm wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Wyjąć, wystudzić. Wystudzone ciasto włożyć ponownie do tortownicy. Nasączyć syropem z alkoholem. Śmietanę z cukrem zagotować. Dodać pokruszoną czekoladę i mieszać tak długo, aż czekolada się rozpuści. Wystudzić. Masło roślinne spienić i połączyć z płynną czekoladą. Utrzeć mikserem krem. W trakcie ucierania dodać alkohol. Krem wyłożyć na ciasto. Na krem wyłożyć wiśnie. Lekko powciskać. Schłodzić w lodówce. Masło rozpuścić z cukrem, wodą i kakao. Podgrzewać nie gotować i mieszać, aż składniki się połączą. Powstanie szklista polewa czekoladowa. Wystudzoną masą czekoladową polać wierzch ciasta. Zdjąć obręcz tortownicy i udekorować ciasto wiśniami i miętą. Gotowe. Smacznego.