Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane ciasto dla dorosłych. Ja zrobiłam dla dzieci bez alkoholu i było równie pyszne.
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14305
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19443
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1774
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14305
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19443
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1774
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami.Przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać mikserem na niskich obrotach.Zagnieść i podzielić na dwie części.Wylepić dwie takie same foremki, wyłożone papierem do pieczenia 30x40.
Posmarować obie powidłami.
Piec 30 min. w 180 *, każdą blaszkę osobno.
Jedną jeszcze ciepłą posypać kokosem.
krem-Do miski wsypać grysik, kokos i cukier. Wlać szklankę wody i wymieszać. Zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia przesiać tam budyń, wymieszać. Wlać 1 szklankę mleka i wymieszać. Resztę mleka zagotować i ugotować budyń. Troszkę przestudzić i posmarować, placek bez kokosu.
Przykryć drugim plackiem z kokosem i schłodzić ciasto przez cała noc.