Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 575 Ocena: 21543
Dodano: 23.07.2017
Odsłon: 179072
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy olej i wodę, roztopioną czekoladę i dalej ubijamy. Mąkę, proszek i kakao mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Mieszamy krótko mikserem na najniższych obrotach. Przelewamy do blachy wysmarowanej olejem.
Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Kiedy składniki utworzą jednolitą masę przekładamy ją do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto pasy w pionie i poziomie by utworzyły kratkę.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 40 min (do suchego patyczka)
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

ewcia5665 14 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Mi się ser z wiaderka niestety zapadł .0 Kto głosował? | Odpowiedz

malina27 14 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Zamiast woreczka zastosowałam szprycę do ciasta z odpowiednio dużą końcówką i świetnie się ser wycisnął.Dobre ciasto.1 Kto głosował? | Odpowiedz

smaker 07 sierpnia 2017Zgłoś do usunięcia
Serdecznie gratulujemy! Twój przepis znalazł się w gronie najpopularniejszych przepisów ubiegłego miesiąca :)Całe zestawienie znajdziesz tutaj: https://smaker.pl/newsy-najpopularniejsze-przepisy-lipca,1899841,a,.html
Pozdrawiamy :)
13 Kto głosował? | Odpowiedz

Briggea 30 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
Wczoraj upiekłam z sera z wiaderka i jest OK. Następnym razem upiekę z lepszym serem, własnoręcznie mielonym i koniecznie z jakąś cytrusową nutą, może skórka z pomarańczy będzie pasowała do czekoladowego ciasta. Zamiast kakao dam drugą połowę czekolady. Dziękuję za przepis, jest warty zapamiętania :)6 Kto głosował? | Odpowiedz

jola10 26 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
faktycznie proste i szybkie wykonanie. Ciekawie wygląda. Do wypróbowania :)24 Kto głosował? | Odpowiedz