Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
poduszkowiec to wilgotne ciasto czekoladowe połączone z białym serem. Ciasto bardzo proste w przygotowaniu, robiłam je już wielokrotnie i Wam też polecam. Przepis na dużą blachę 25x36cm…
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 654
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 26
Ciasto czekoladowe można przygotować na wiele różnych sposobów. Ważne by w ta...
Odsłon: 47
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2008
Pieczona cukinia jest pyszna. Chrupiąca. Polecam.
Odsłon: 4710
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 654
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 26
Ciasto czekoladowe można przygotować na wiele różnych sposobów. Ważne by w ta...
Odsłon: 47
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2008
Pieczona cukinia jest pyszna. Chrupiąca. Polecam.
Odsłon: 4710
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy olej i wodę, roztopioną czekoladę i dalej ubijamy. Mąkę, proszek i kakao mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Mieszamy krótko mikserem na najniższych obrotach. Przelewamy do blachy wysmarowanej olejem.
Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Kiedy składniki utworzą jednolitą masę przekładamy ją do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto pasy w pionie i poziomie by utworzyły kratkę.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 40 min (do suchego patyczka)