Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
poduszkowiec to wilgotne ciasto czekoladowe połączone z białym serem. Ciasto bardzo proste w przygotowaniu, robiłam je już wielokrotnie i Wam też polecam. Przepis na dużą blachę 25x36cm…
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4992
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13489
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5860
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7586
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4992
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13489
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5860
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7586
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy olej i wodę, roztopioną czekoladę i dalej ubijamy. Mąkę, proszek i kakao mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Mieszamy krótko mikserem na najniższych obrotach. Przelewamy do blachy wysmarowanej olejem.
Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Kiedy składniki utworzą jednolitą masę przekładamy ją do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto pasy w pionie i poziomie by utworzyły kratkę.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 40 min (do suchego patyczka)