Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto podwójnie jogurtowe

Ciasto podwójnie jogurtowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 520 Ocena: 6945

Dodano:

Odsłon: 7405

Proste ciasto jogurtowe z kremem jogurtowym, delikatne, miękkie i pyszne.

Składniki

  • CIASTO JOGURTOWE:
  • -200 ml.jogurtu greckiego -100 g. cukru -1,5 szklanki mąki
  • -3 jaka -2 łyżeczki proszku do piecz. -1 cukier waniliowy
  • -szczypta soli -150 ml.oleju
  • KREM JOGURTOWY:
  • -1200 ml.jogurtu greckiego -500 ml.śmietanki kremówki 30 %
  • -100 g. cukru pudru -1 cukier waniliowy -1 śmietan-fix
  • -30 g. żelatyny -1/2 szklanki gorącej wody
  • DO POSYPANIA:
  • -70 g.tartej czekolady mlecznej z orzechami
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ciasto-Jajka zmiksować z cukrem, potem jogurtem.Przesiewać mąkę z proszkiem i zmiksować, na niskich obrotach miksera. Na koniec dodać olej i zmiksować.Wylać na blachę z papierem do pieczenia 30x40 cm.

  2. Piec 25-30 min w 175* C na złoty kolor.

  3. krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie,wymieszać i ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem, fixem a potem dodawanym porcjami jogurtem.Na koniec dolewać żelatynę i zmiksować nie długo bo tężeje. Wyłożyć na upieczone i ostygnięte ciasto.

  4. Posypać startą czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń