Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne ciasto z jabłkami, kokosem i orzechami.
JABŁKA:
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, dusimy z cukrem aż będą w połowie miękkie. Na końcu wsypujemy cynamon. Mieszamy i odstawiamy aż przestygną.
CIASTO KRUCHE:
Mąkę, proszek przesiewamy, dodajemy cukier, pokrojone masło i siekamy. Dodajemy żółtka i zagniatamy. Jeśli trzeba dodajemy śmietanę.
Blachę wykładamy papierem, wałkujemy ciasto i podpiekamy ok 15-20 minut w 180 st. C.
CIASTO KOKOSOWE:
Ubijamy białka na sztywno, dosypujemy powoli cukier. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i kokosy. Delikatnie mieszamy.
CIASTO ORZECHOWE:
Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy powoli cukier. Dodajemy po jednym żółtku.
Orzechy, proszek, bułkę tartą i mąkę mieszamy. Wsypujemy partiami do jajek i delikatnie mieszamy.
SKŁADANIE CIASTA:
Na podpieczone kruche ciasto wykładamy jabłka, wyrównujemy.
Wylewamy ciasto z kokosem i równo rozprowadzamy. Na nie wylewamy ciasto orzechowe. Pieczemy ok 50-60 minut w 170-180 st. C. Jeśli ciasto orzechowe nam się przypieka należy przykryć je folią aluminiową.
Po upieczeniu i wystudzeniu wykładamy z blachy. Smacznego :)
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 47
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 53
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 221
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 47
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 53
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 221
Składniki
JABŁKA: Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, dusimy z cukrem aż będą w połowie miękkie. Na końcu wsypujemy cynamon. Mieszamy i odstawiamy aż przestygną. CIASTO KRUCHE: Mąkę, proszek przesiewamy, dodajemy cukier, pokrojone masło i siekamy. Dodajemy żółtka i zagniatamy. Jeśli trzeba dodajemy śmietanę. Blachę wykładamy papierem, wałkujemy ciasto i podpiekamy ok 15-20 minut w 180 st. C. CIASTO KOKOSOWE: Ubijamy białka na sztywno, dosypujemy powoli cukier. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i kokosy. Delikatnie mieszamy. CIASTO ORZECHOWE: Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy powoli cukier. Dodajemy po jednym żółtku. Orzechy, proszek, bułkę tartą i mąkę mieszamy. Wsypujemy partiami do jajek i delikatnie mieszamy.
SKŁADANIE CIASTA: Na podpieczone kruche ciasto wykładamy jabłka, wyrównujemy. Wylewamy ciasto z kokosem i równo rozprowadzamy. Na nie wylewamy ciasto orzechowe. Pieczemy ok 50-60 minut w 170-180 st. C. Jeśli ciasto orzechowe nam się przypieka należy przykryć je folią aluminiową. Po upieczeniu i wystudzeniu wykładamy z blachy. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 1236
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 341