Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybki i smaczny placek do kawy.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23053
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1042
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104864
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23053
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1042
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104864
Składniki
Wykonanie nadzienia jabłkowego: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać dwie łyżki cukru, cynamon i dobrze wymieszać. Wykonanie placka: Z podanych składników zgnieść ciasto, odłożyć na chwilę żeby odpoczęło, po czym podzielić na dwie równe części. Formę o wymiarach 18x27 wysmarować tłuszczem. Połowę ciasta rozwałkować dosyć grubo i przenieść na wałku na blachę. Wyłożyć przygotowane jabłka, wyrównać i nakryć drugą rozwałkowaną częścią ciasta i lekko nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu placka możemy go posypać cukrem pudrem i podawać lecz nie koniecznie.