Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe, przełożone musem brzoskwiniowym i pianką serową. Ciasto na górze z dżemem i posypką kokosową. Ciasto wzbogaciłam o dodatkową warstwę i wyszło delikatne i przepyszne. Zachwyciłam rodzinę i sama siebie. Będzie to moje ciasto imprezowe.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15035
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45024
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 801
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15035
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45024
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 801
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i po trochu dodawanym cukrem. Miksując dodawać po żółtku. Przesiewać tam mąkę z proszkiem do pieczenia. Jednocześnie mieszać ale już łopatką, dolewając też olej. Przelać do blaszki 30x40, wyścielanej papierem do pieczenia. Piec ok.20 min. w 175 *C. Po upieczeniu odwrócić na ręcznik papierowy, zdjąć papier i ostudzić. Drugi upiec taki sam. Jeden biszkopt ułożyć w tej samej blaszce lecz z wyżej zabezpieczonymi bokami. Można z biszkoptów zdrapać skórkę, warstwy nie będą się odklejać.
mus- Żelatynę rozpuścić z paroma łyżkami syropu. Brzoskwinie wybrać z puszki, pokroić i zblendować. Do musu dodać resztę syropu i rozpuszczoną żelatynę w mikrofalówce albo nad parą. Dobrze wymieszać i odstawić do lekkiego tężenia. Wylać na biszkopt w blaszce i rozsmarować.
Poukładać herbatniki i ciasto schłodzić.
pianka-Galaretki rozpuścić w przegotowanej, gorącej wodzie i odstawić do lekkiego tężenia. Od czasu do czasu mieszając. Ubić śmietankę z pudrem a potem z serem. Miksując dolewać gęstniejącą galaretkę. Wylać do blaszki jak już trochę gęstnieć. Przykryć drugim biszkoptem "do góry nogami" i schłodzić.
Posmarować biszkopt dżemem.
posypka- Kokos uprażyć na patelni wraz z masłem i cukrem na złoty kolor. Ostudzić i posypać ciasto.