Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Więcej przepisów na moim blogu: http://projectswithtaste.blogspot.com/
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1501
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1236
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1345
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1067
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1501
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1236
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1345
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1067
Składniki
Najpierw ubijamy żółtka z cukrem, cukrem waniliowym. Później dodajemy margaryny i znowu ubijamy. Ser biały rozgniatamy widelcem na talerzu, po trochu dodajemy go do miski z jajkami i ubijamy. Po dodaniu sera dodajemy serek waniliowy i kręcimy aż do uzyskania jednolitej masy. Połowę masy przekładamy do innej miski, a do pozostałej dodajemy kakao i dokładnie miksujemy.
Na desce układamy herbatniki - 3 rzędy po 6 herbatników (długość zależy od użytej deski). Najpierw na herbatniki kładziemy ciemną masę i rozsmarowujemy ją po herbatnikach. Potem kładziemy drugą warstwę z herbatników - 3 rzędy po 6 herbatników. Następnie na herbatniki kładziemy białą masę i rozsmarowujemy ją po herbatnikach. Na samym końcu składamy ze sobą herbatniki tworząc trójkąt (daszek domku).
Gotowy sernik owijamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, aby się schłodził i stężał.