Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto "Maliniak"

Ciasto Maliniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18054

Dodano:

Odsłon: 4021

Pyszne,puszyste,rozpływające się w ustach ciacho.Zapewniam,że na jednym kawałku się nie skończy:) Bardzo polecam:)

Składniki

  • NA BISZKOPT
  • jajka 5 szt
  • mąka 5 łyżek
  • cukier 4 łyżki
  • DODATKOWO
  • biszkopty podłużne 1,5 paczki po 175g
  • serek mascarpone 500ml
  • śmietanka 36% 200ml
  • śmietanka 30% 200ml
  • cukier puder 4 łyżki
  • śmietan-fix 1 op
  • sok z 1małej cytryny
  • maliny 80dkg
  • listki mięty
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto "Maliniak"

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z podanych składników na wyścielonej papierem do pieczenia blaszce o wym.25/36cm

    Śmietanki ubić na sztywno,pod koniec dodać cukier puder oraz śmietan-fix.
    Do ubitych śmietanek dać serek mascarpone ,sok z cytryny i zmiksować.

    Na końcu dodać połowę malin i delikatnie wymieszać.

    Połowę masy wyłożyć na biszkopt,wyrównać ,a na wierzch ułożyć podłużne biszkopty i dać drugą połowę masy.

  2. Udekorować malinami ,oraz listkami mięty.
    Dać do lodówki na kilka godzin.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń