Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-06-2021
Ciasto pleśniak to jedno z moich ulubionych ciast. Połaczenie jabłek, truskawek i rabarbaru jest poprostu rewelacyjne.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1062
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 59
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1062
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 59
Składniki
Mąkę, masło, cukier, żółtka oraz proszek do pieczenia mieszamy ze sobą i zagniatamy ciasto. Wkładamy na chwilę do lodówki. W tym czasie jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, truskawki oraz rabarbar kroimy na mniejsye kawałki. Do owoców dodajemy galaretkę ( proszek) i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy razem z cukrem na sztywną pianę. 2/3 schłodzonego ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach na blaszkę wielkości 25x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy owoce, na owocę ubite białka . Na wierzch ścieramy resztę ciasta. Tak przygotowane ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok.40min. Ciasto studzimy najlepiej przy otwartych drzwiach piekarnika by piana nie opadła.