Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ciasto z rabarbarem. Ciasto bardzo smaczne, kruche rozpływa się w ustach. Smak rabarbaru powoduje, że ciasto jest lekko kwaskowe.
blaszka,
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 897
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1087
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2820
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 897
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1087
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2820
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto , włożyć je do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim średniej wielkości blaszkę wysmarowaną i wysypaną bułką tartą. Rabarbar opłukać, osuszyć i odciąć liście, łodygi pokroić w kawałki wielkości około 1 -2 cm. Na cieście rozłożyć rabarbar i posypać cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Kruszonkę przygotować rozcierając masło, mąkę i cukier w palcach. Rabarbar posypać kruszonką. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 -190 stopni i piec 40 - 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.