Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ciasto z rabarbarem. Ciasto bardzo smaczne, kruche rozpływa się w ustach. Smak rabarbaru powoduje, że ciasto jest lekko kwaskowe.
blaszka,
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5767
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 8987
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 272
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5767
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 8987
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 272
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto , włożyć je do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim średniej wielkości blaszkę wysmarowaną i wysypaną bułką tartą. Rabarbar opłukać, osuszyć i odciąć liście, łodygi pokroić w kawałki wielkości około 1 -2 cm. Na cieście rozłożyć rabarbar i posypać cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Kruszonkę przygotować rozcierając masło, mąkę i cukier w palcach. Rabarbar posypać kruszonką. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 -190 stopni i piec 40 - 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.