Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z rabarbarem i budyniem. Połączenie kwaskowego rabarbaru i słodkiego budyniu to strzał w dziesiątkę, ciasto bardzo szybko zniknęło ze stołu nawet okruszka nie została.
blaszka, nóż, miska, szklanka, garnek, folia spożywcza, papier do pieczenia,
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3580
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3580
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Składniki
Rabarbar oczyścić ,pokroić na kawałki i zagotować z cukrem do momentu aż rabarbar puści sok. Z mleka odlać szklankę rozmieszać w nim budynie razem z mąką ziemniaczaną i cukrem, resztę mleka zagotować. Do gotującego mleka dodać rozmieszane budynie , gotować cały czas mieszając aż budyń zrobi się gładki i gęsty. Zdjąć z ognia i odstawić do lekkiego przestygnięcia. Składniki na ciast zagnieść na gładką jednolitą masę. Uformować kulkę zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu ciasto podzielić na dwie części większą i mniejszą. Blaszkę średniej wielkości wyłożyć papierem do pieczenia, następnie rozłożyć większą część ciasta. Ciasto oprószyć mąką i zapiec w średni nagrzanym piekarniku około 15 minut, wyjąć i wystudzić. Ugotowany ,wystudzony budyń połączyć z rabarbarem . Masę rozłożyć na wystudzonym podpieczonym cieście. Na górę pokruszyć , mniejszą część ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Ciasto po wyjęciu z pieca czyli po upieczeniu.