Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
skorzystalam z przepisu na ciasto rabarbarowe ze strony mojewypieki.blox.pl
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
zagnieść ciasto z podanych składników, włożyć do lodówki na ok pół godziny
wymieszać wszystkie składniki nadzienia
ciasto podzielić na 2 części
jedną wylepić dno i boki naczynia żaroodpornego, drugą rozwałkować na cienki placek (przykryjemy nią ciasto) Cienki placek łatwo się wałkuje między dwoma papierami do pieczenia
do wnętrza wylepionej ciastem foremki włożyć nadzienie i przykryć rozwałkowanym plackiem. Z wierzchu zrobić kilka otworków aby sok mógł parować, posmarować jajkiem lub mlekiem i posypać cukrem
Piec 15 minut w temperaturze 200ºC, następnie zmniejszyć i piec kolejne 25 minut w temperaturze 180ºC
piekłam w szklanej formie o średnicy 26 cm. Tortownica się raczej nie nadaje do tego typu ciasta.
podawać nieco przestudzone z lodami.