Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciasto znalazłam w starym zeszycie z przepisami , a że lubię rabarbar i lubię ser postanowiłam przepis wypróbować . Powiem szczerze że wyszło smaczne ciasto.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i zagniatamy na jednolitą masę, robimy kulkę owijamy folią spożywczą, wkładamy do lodówki na około godzinę. Wyjmujemy ciasto ponownie zagniatamy. Ciasto rozwałkować, rozłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką nakłuć widelcem. Blaszka o wymiarach 25/40 cm. Piekarnik nagrzać do 180 stopni włożyć ciasto na 20 min. Rabarbar obrać, pokroić wymieszać z cukrem i cynamonem odłożyć na 15 minut po czym odcisnąć powstały sok. Ser połączyć z jajkami, z pozostałym cukrem i mąką ziemniaczaną. Na podpieczone ciasto poukładać rabarbar na wierzch rozsmarować masę serową. Włożyć do piekarnika i piec jeszcze 30 - 35 min w 180 st. Po upieczeniu ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.