Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy lub chcesz poczęstować czymś wyjątkowym gości oto propozycja dla Ciebie. Poznaj przepis na bardzo proste ciasto z wiórkami kokosowymi, przekładane krakersami. Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336649
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422934
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2527
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336649
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422934
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2527
Składniki
1. 400 g mleka gotujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozrabiamy skrobię oraz mąkę i wlewamy do gotującego się mleka, ciągle mieszając do chwili uzyskania gęstej konsystencji. 2. Masło miksujemy mikserem, dodajemy żółtka oraz stopniowo ostudzoną masę budyniową. Na koniec masę łączymy wiórkami kokosowymi ( 50 g zostawiamy do posypania ciasta)mieszając łyżką. 3. Na dnie formy układamy krakersy.
4. Następnie wykładamy połowę masy i ponownie układamy ciastka i pozostałą masę budyniową.
5. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy cukierkami. 6. Chłodzimy dwie godziny w lodówce.
7. Gotowe. 8. Smacznego.