Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy lub chcesz poczęstować czymś wyjątkowym gości oto propozycja dla Ciebie. Poznaj przepis na bardzo proste ciasto z wiórkami kokosowymi, przekładane krakersami. Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch.
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 101
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 37
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 35
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 26
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 101
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 37
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 35
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 26
Składniki
1. 400 g mleka gotujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozrabiamy skrobię oraz mąkę i wlewamy do gotującego się mleka, ciągle mieszając do chwili uzyskania gęstej konsystencji. 2. Masło miksujemy mikserem, dodajemy żółtka oraz stopniowo ostudzoną masę budyniową. Na koniec masę łączymy wiórkami kokosowymi ( 50 g zostawiamy do posypania ciasta)mieszając łyżką. 3. Na dnie formy układamy krakersy.
4. Następnie wykładamy połowę masy i ponownie układamy ciastka i pozostałą masę budyniową.
5. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy cukierkami. 6. Chłodzimy dwie godziny w lodówce.
7. Gotowe. 8. Smacznego.