Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z naszych ulubionych ciast bez pieczenia. Szybkie i efektowne, delikatne w smaku, „zjada” się bardzo szybko. Kilka lat temu robiliśmy pierwszy raz, oj pamiętamy! Latająca patelnia z wiórkami :P ale zabawnie było, smacznie wyszło, goście byli zadowoleni. Przede wszystkim to się liczy…dla nas gotowanie to zabawa smakiem. Śmiało można powiedzieć, że nasza kuchnia to Fusion cuisine.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1015
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 922
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12754
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1015
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 922
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12754
Składniki
Budynie i cukier gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Studzimy. Do miski wrzucamy posiekaną margarynę, miksując stopniowo dodajemy budyń i wiórki kokosowe (300g). W blaszce układamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy masę, i tak na przemian. Ostatnią warstwą ma być masa budyniowa. Pozostałą część wiórek kokosowych prażymy na złoto, na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.