Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto rafaello na krakersach

Ciasto rafaello na krakersach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2190 Ocena: 48586

Dodano:

Odsłon: 4027

To jedno z naszych ulubionych ciast bez pieczenia. Szybkie i efektowne, delikatne w smaku, „zjada” się bardzo szybko. Kilka lat temu robiliśmy pierwszy raz, oj pamiętamy! Latająca patelnia z wiórkami :P ale zabawnie było, smacznie wyszło, goście byli zadowoleni. Przede wszystkim to się liczy…dla nas gotowanie to zabawa smakiem. Śmiało można powiedzieć, że nasza kuchnia to Fusion cuisine.

Składniki

  • 2 paczki solonych krakersów
  • 1 l mleka
  • 2 budynie waniliowe
  • 200 g cukru
  • 400 g wiórek kokosowych
  • 200 g margaryny
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Budynie i cukier gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Studzimy.
    Do miski wrzucamy posiekaną margarynę, miksując stopniowo dodajemy budyń i wiórki kokosowe (300g).
    W blaszce układamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy masę, i tak na przemian. Ostatnią warstwą ma być masa budyniowa.
    Pozostałą część wiórek kokosowych prażymy na złoto, na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto.
    Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń