Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4488
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34310
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2021
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113713
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4488
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34310
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2021
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113713
Składniki
Tortownica 16cm 50g herbatników maślanych blenduję na drobno, dodaję 25g rozpuszczonego masła, mieszam i wykładam na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównuję, mocno ugniatając. Foremkę wkładam do lodówki. 100g czekolady białej rozpuszczam z odrobiną śmietanki, mieszam i studzę. 330ml śmietanki 36% mieszam z 250g mascarpone, jedną łyżką cukru pudru i miksuję na sztywno, następnie dolewam czekoladę, miksuję. Na sam koniec dodaję 3 duże łyżki wiórek kokosowych. (Sprawdź poziom słodkości, jeśli masa jest mało słodka, dodaj więcej cukru pudru i całość wymieszaj. Gotową masę wykładam do foremki, wyrównuję. Wierzch posypuję wiorkami kokosowymi. Ciasto wstawiam do lodówki.