Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kakaowe z jabłkami i pianką-delikatne, przepyszne
Do garnka dajemy cukier, 3/4 szklanki wody i 3.4 szklanki oleju, 4 łyżki kakao-całość mieszamy i gotujemy. Zagotowaną masę studzimy.
Jabłka obieramy i kroimy na spore kawałki.
Żółtka oddzielamy od białek.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Odkładamy ją.
W osobnej misce ubijamy 6 żółtek z 1/3 szklanki cukru na kogel mogel.
Dodajemy ostudzoną masę z kakao ***masa nie musi być zimna, ważne żeby nie była gorąca, może być ciepła
dodajemy 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wszystko miksujemy do połączenia.
Następnie dodajemy 2 niepełne szklanki mąki pszennej tortowej i wszystko miksujemy. Do powstałego ciasta dodajemy wcześniej ubitą pianę z białek i pokrojone jabłka-wszystko delikatnie mieszamy łyżką, powstanie nam piękna, pulchna masa.
Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy około 40 minut do suchego patyczka. Ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy.
Do miseczki dajemy 2 niepełne łyżki żelatyny i 125ml gorącej wody-wszystko dokładnie mieszamy do rozpuszczenia żelatyny i studzimy.
W misce ubijamy na sztywno śmietankę 36% z cukrem pudrem.
Następnie dodajemy 300g serka waniliowego i miksujemy.
Na koniec dodajemy przestudzoną żelatynę i miksujemy na najwyższych obrotach.
Wykładamy na ciasto, posypujemy czekoladą i wstawiamy do lodówki minimum na kilka godzin i gotowe.
Ciasto jest wspaniałe, rozpływa się w ustach. jest bardzo łatwe, delikatne, mięciutkie i wilgotne. Polecam serdecznie i życzę udanych wypieków.
Siostra Anastazja za sprawą tego rajskiego sernika kokosowego zabierze Cię wp...
Odsłon: 24958
Rajska plaża to ciasto, którym oczarujesz każdego domownika i gościa. Ten des...
Odsłon: 4282
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 6288
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 172
Przepis dnia
Ciasto kryzysowe, potrzebne tylko 1 jajko. Wystarczy zmiksować wszystkie skła...
Odsłon: 25063
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 93
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 286
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 6288
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 172
Przepis dnia
Ciasto kryzysowe, potrzebne tylko 1 jajko. Wystarczy zmiksować wszystkie skła...
Odsłon: 25063
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 93
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 286
Składniki
Do garnka dajemy cukier, 3/4 szklanki wody i 3.4 szklanki oleju, 4 łyżki kakao-całość mieszamy i gotujemy. Zagotowaną masę studzimy. Jabłka obieramy i kroimy na spore kawałki. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Odkładamy ją. W osobnej misce ubijamy 6 żółtek z 1/3 szklanki cukru na kogel mogel. Dodajemy ostudzoną masę z kakao ***masa nie musi być zimna, ważne żeby nie była gorąca, może być ciepła dodajemy 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystko miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy 2 niepełne szklanki mąki pszennej tortowej i wszystko miksujemy. Do powstałego ciasta dodajemy wcześniej ubitą pianę z białek i pokrojone jabłka-wszystko delikatnie mieszamy łyżką, powstanie nam piękna, pulchna masa. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy około 40 minut do suchego patyczka. Ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy. Do miseczki dajemy 2 niepełne łyżki żelatyny i 125ml gorącej wody-wszystko dokładnie mieszamy do rozpuszczenia żelatyny i studzimy. W misce ubijamy na sztywno śmietankę 36% z cukrem pudrem. Następnie dodajemy 300g serka waniliowego i miksujemy. Na koniec dodajemy przestudzoną żelatynę i miksujemy na najwyższych obrotach. Wykładamy na ciasto, posypujemy czekoladą i wstawiamy do lodówki minimum na kilka godzin i gotowe. Ciasto jest wspaniałe, rozpływa się w ustach. jest bardzo łatwe, delikatne, mięciutkie i wilgotne. Polecam serdecznie i życzę udanych wypieków.
Przepisy Desery
Desery
Lody chałwowe
Desery
Puszysty i delikatny sernik z owocami
Desery
Sernik czekoladowy
Desery
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Lody chałwowe
Znakomita propozycja na domowe lody chałwowe.
Odsłon: 9
Puszysty i delikatny sernik z owocami
Domowy sernik, ten, przypominający smak dzieciństwa i najmilsze chwile lubi c...
Odsłon: 2372