Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,smaczne, choć dużo zmywania :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36016
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1314
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1798
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36016
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1314
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1798
        
        
                Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości (bez soli :). Wystudzić.
Ziemniaki razem z margaryną zmielić przez maszynkę.
Jajka wbić do dużej miski, dodać cukier, utrzeć mikserem. Budynie, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia wymieszać razem.
Do masy jajeczej dodawać stopniowo ser, zmielone ziemniaki z margaryną i sypką mieszanę. Miksować na średnich obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji.
Herbatniki zmielić w malakserze, lub rozdrobić w inny sposób. Dodac roztopione masło. Połączyć.
Tortownicę o średnicy 24, wyłożyć masą herbatnikową. Schłodzić w lodówce ok 15 minut, na spód wylać masę sernikową. Piec 1h 20m w tem. 200 stopni, grzanie góra-dół. Po około 30 minutach, przykryc wierz ciasta folią aluminiową.
Pozostawic do całkowitego wystygnięcia.
Świeże, bądz mrożone maliny zmiksować z łyżką cukru.
Na talerzyk nałożyć łyżkę musu a na wierzch kawałek ciasta.
Smacznego :)