Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto o intensywnym smaku jabłek wzmocnionym przez budynie gotowane w soku jabłkowym. W smaku niewiele przypomina sernik z jabłkami. Ciasto dominuje cudownym, aromatycznym smakiem jabłek i dobrze smakuje razem w tym duecie z ciastem twarogowym. Ciasto według mojego pomysłu.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 779
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22820
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15239
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4932
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45886
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 779
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22820
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15239
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4932
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45886
Składniki
Odlać szklankę soku i rozpuścić w niej budynie. Zagotować resztę soku razem z cukrem i wlać rozpuszczony budyń gotować cały czas mieszając gdy zrobi się gęsty to odstawić do ostygnięcia. Obrać jabłka i skropić sokiem z cytryny. Do budyniu dodać jabłka.
Jajka ubić z cukrem dodać ser, mleko, olej i mleko wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Do rozgrzanego piekarnika włożyć 3/4 ciasta podpiec 10 minut w temp 175°C.
Wyciągnąć z pieca i wyłożyć na ciasto masę jabłkową a na wierzch resztę ciasta nakładać łyżeczką małe kawałki ciasta w odstępach od siebie. Piec około 30 minut