Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto śliwkowe

Ciasto śliwkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 122 Ocena: 2097

Dodano:

Odsłon: 6296

Sezonowe ciasto śliwkowe pycha!

Składniki

  • mąka pszenna Typ 500 4 szkl
  • Cukier 1,5 szkl
  • smietana 0,5 szkl
  • jaja 5
  • Śliwki 1 kg
  • Proszek do pieczenia 2 łyzeczki
  • Margaryna
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto śliwkowe

Przygotowanie

  1. Całe jaja ucieramy z cukrem, margaryną i śmietaną. Dodajemy mąkę pszenna i proszek do pieczenia. Połowę ciasta dajemy na formę o wymiarach 25/36 wykładamy na niej wydrylowane i umyte połówki śliwek i przykrywamy je resztą ciasta. Ciasto pieczemy do 40 minut w 180 stopniach. Dekorujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń