Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 80
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4322
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2597
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 80
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4322
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2597
Składniki
wymieszać ze sobą wszystkie składniki, aż do połączenia ze sobą (nie trzeba używać miksera). Wylać ciasto na wysmarowaną masłem i posypaną mąką blachę (moja 25 x 36 cm). Na cieście ułożyć wypestkowane śliwki (skórką do dołu) i posypać całość kruszonką. Piec w piekarniku 45-50 min w temp 170 st C.