Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8223
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 438
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8223
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 438
Składniki
wymieszać ze sobą wszystkie składniki, aż do połączenia ze sobą (nie trzeba używać miksera). Wylać ciasto na wysmarowaną masłem i posypaną mąką blachę (moja 25 x 36 cm). Na cieście ułożyć wypestkowane śliwki (skórką do dołu) i posypać całość kruszonką. Piec w piekarniku 45-50 min w temp 170 st C.