Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto śliwkowo-gruszkowe"
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 205
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 1574
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 343
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 205
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 1574
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 343
Składniki
<strong> Przepis przysłała Marika Piekut z Nowej Wsi</strong>
Kruszonka: wyrób, uformuj kulę, chłodź godzinę. Śliwki wydryluj, zalej wodą z cukrem, podgrzewaj, aż puszczą sok. Gruszki pokrój, skrop sokiem z cytryny. Dodaj do śliwek, podgrzewaj 3 min. Ostudź.
Ciasto: cukry utrzyj z masłem, dodaj jajka, oliwę i śmietanę, wlej likier, połącz. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem, zmiksuj. Ciasto ułóż w formie, rozsmaruj masę owocową, posyp kruszonką.
Piecz 50 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
BUŁKI DROŻDŻOWE BEZ JAJEK Z POWIDŁAMI
Desery
Serniczek na zimno
Desery
Jogurtowiec z truskawkami
Desery
truskawkowa kostka straciatella
BUŁKI DROŻDŻOWE BEZ JAJEK Z POWIDŁAMI
Co powiecie na bułki drożdżowe bez dodatku jajek ? mam dla was mój sprawdzony...
Odsłon: 76
Serniczek na zimno
Serniczek na zimno to nie tylko pyszna i słodka propozycja na deser, ale cias...
Odsłon: 6182