Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które przygotujesz w 30 minut a co najważniejsze bez pieczenia. Dzięki idealnie dobranych składników łączy w sobie wiele smaków i wygląda bardzo efektownie. Wszystko to, za sprawą połączenia ciastek, masy budyniowej z orzeszkami. Moja rodzina zawsze czeka na nie z niecierpliwością.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37356
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37356
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
1. Trzy szklanki mleka gotuję, w pozostałym mleku rozrabiam budynie. Następnie rozrobione budynie wlewam do gotującego mleka. Dodaję masło, miód, trzy łyżki masy korówkowej i gotuję mieszając łyżką. Masę po ugotowaniu studzę, chowam do lodówki na godzinę żeby zgęstniała. 2. Herbatniki układam na dnie formy. 3. Na ciastka wykładam 1/3 przygotowanej masy i ponownie herbatniki oraz znów warstwę masy, herbatniki, masa, herbatniki.
4. Wierch ciasta smaruję pozostała masą korówkową i posypuję orzeszkami. 5. Ciasto chłodzę w lodówce około dwóch godzin.
6. Gotowe. 7. Smacznego.