Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które przygotujesz w 30 minut a co najważniejsze bez pieczenia. Dzięki idealnie dobranych składników łączy w sobie wiele smaków i wygląda bardzo efektownie. Wszystko to, za sprawą połączenia ciastek, masy budyniowej z orzeszkami. Moja rodzina zawsze czeka na nie z niecierpliwością.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 228
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 537
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 228
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 537
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
Składniki
1. Trzy szklanki mleka gotuję, w pozostałym mleku rozrabiam budynie. Następnie rozrobione budynie wlewam do gotującego mleka. Dodaję masło, miód, trzy łyżki masy korówkowej i gotuję mieszając łyżką. Masę po ugotowaniu studzę, chowam do lodówki na godzinę żeby zgęstniała. 2. Herbatniki układam na dnie formy. 3. Na ciastka wykładam 1/3 przygotowanej masy i ponownie herbatniki oraz znów warstwę masy, herbatniki, masa, herbatniki.
4. Wierch ciasta smaruję pozostała masą korówkową i posypuję orzeszkami. 5. Ciasto chłodzę w lodówce około dwóch godzin.
6. Gotowe. 7. Smacznego.