Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i słodkie ciasto :) Lubię takie modyfikacje ciast i wszelakich mas polecam Wam taką próbkę !Na imprezkę karnwałową w sam raz!
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13471
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 598
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2818
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13471
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 598
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2818
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Masa: Margarynę ucieramy i wlewamy mleko, miksujemy. Pomarańcze obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z masą. Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w formie 25/36. Ciasto białe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy mąkę i miksujemy. Dodajemy olej i ocet. Mieszamy.
Ciasto z kakao: Żółtka i jajo ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę proszek do pieczenia i olej. Ciasto białe i ciasto z kakao układamy naprzemiennie na blaszce kupkami. Pieczemy do 40 minut w 180 stopniach. Przełożenie: Biszkopt kakaowy- masa- wkładka- biszkopt kakaowy