Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto słonecznikowe z masą krówkową
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Wymieszać. Wylać na brytfannę. Piec ok. 30 min. Po wystudzeniu przekroić na pół. Masa: Słonecznika podsmażyć z odrobiną margaryny, dodać mleko, wszystko mieszać aż do połączenia składników. Margarynę utrzeć na puch. Dodać połowę masy słonecznikowej i miksować. Stopniowo dodawać masę krówkową i wszystko razem ucierać. Masę wyłożyć na biszkopt i przykryć drugim. Bita śmietana: śmietanę ubić na sztywno. Do śmietany dodać wystudzoną żelatynę, zmiksować i wylać na ciasto. Posypać pozostałym słonecznikiem.