Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto słonecznikowe z masą krówkową
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6100
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1860
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6100
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1860
 
         
         
                Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Wymieszać. Wylać na brytfannę. Piec ok. 30 min. Po wystudzeniu przekroić na pół. Masa: Słonecznika podsmażyć z odrobiną margaryny, dodać mleko, wszystko mieszać aż do połączenia składników. Margarynę utrzeć na puch. Dodać połowę masy słonecznikowej i miksować. Stopniowo dodawać masę krówkową i wszystko razem ucierać. Masę wyłożyć na biszkopt i przykryć drugim. Bita śmietana: śmietanę ubić na sztywno. Do śmietany dodać wystudzoną żelatynę, zmiksować i wylać na ciasto. Posypać pozostałym słonecznikiem.