Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto śmietankowe z krówką i słonecznikiem (bez pszenicy) to świetna propozycja do kawki. Polecam przepis ;)
Białka oddzielany od żółtek.
Z białek ubijamy pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier ubijając na sztywną pianę.
Następnie dodajemy żółtka i mieszamy mikserem na najwolniejszych obrotach.
Mąki mieszamy wraz z proszkiem do pieczenia i szpatułką delikatnie mieszamy z pianą.
Blaszkę 30x20 wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto, pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
Studzimy, przecinamy na pół.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym, następnie dodajemy kwaśną śmietanę i dokładnie mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody, studzimy, łączymy z masą.
Masę wykładamy na spód ciasta.
Przykrywamy wierzchem.
Wierzch biszkoptu smarujemy krówką.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier i pestki słonecznika.
Prażymy słonecznik do momentu, aż lekko się zarumieni.
Wykładamy na wierzch ciasta.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego ;)
Oto wypiek, który sprawdzi się doskonale zarówno w czasie rodzinnych uroczyst...
Odsłon: 1213
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30437
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 94
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 89
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 196
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30437
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 94
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 89
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 196
Składniki
Białka oddzielany od żółtek. Z białek ubijamy pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier ubijając na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtka i mieszamy mikserem na najwolniejszych obrotach. Mąki mieszamy wraz z proszkiem do pieczenia i szpatułką delikatnie mieszamy z pianą. Blaszkę 30x20 wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto, pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Studzimy, przecinamy na pół. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym, następnie dodajemy kwaśną śmietanę i dokładnie mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody, studzimy, łączymy z masą. Masę wykładamy na spód ciasta. Przykrywamy wierzchem. Wierzch biszkoptu smarujemy krówką. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier i pestki słonecznika. Prażymy słonecznik do momentu, aż lekko się zarumieni. Wykładamy na wierzch ciasta. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Desery
Sernik czekoladowy
Desery
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Desery
Sernik na zimno z owocami
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Domowy sernik, ten, przypominający smak dzieciństwa i najmilsze chwile lubi c...
Odsłon: 415
Sernik czekoladowy
Sernik jest pyszny, kremowy. Polecam.
Odsłon: 74