Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 602
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1378
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25678
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 602
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1378
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25678
Składniki
Foremkę 20 x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć herbatniki maślane.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Można dodać drobny cukier dla usztywnienia.
Do miseczki przełożyć ser z wiaderka i serek mascarpone. Dodać żółtka, mleko zagęszczone słodzone, śmietankę, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Pomieszać do połączenia składników. Dodać jeszcze sok z cytryny i esencję amaretto. Delikatnie połączyć z białkami. Dodać orzechy włoskie, pomieszać i przełożyć masę do foremki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 70 min.
Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Najlepiej wcisnąć rękawicę kuchenną w drzwiczki piekarnika.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę deserową. Dodać śmietankę i masło. Mieszać aż powstanie jednolita masa.
Wystudzone ciasto polać czekoladą i posypać orzeszkami ziemnymi.
Gotowe. Smacznego.