Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1892
Dodano: 01.08.2010
Odsłon: 35889
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kruche: Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Jedną zamrozić.
Masa śmietankowo- kokosowa: Białka ubić na sztywno następnie rzucać po trochu cukier cały czas ubijając. Następnie dodać budyń wymieszany ze śmietaną, wiórki.
Blachę natłuścić, można wyłożyć papierem do pieczenia. Blacha duża czyli 25/40 cm. Jedną część ciasta wyłożyć na blachę na to masa posypać startym mrożonym ciastem. Piec w 180 stopniach 30-40 minut.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (25)

nowalijka 24 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
tak, dobrze rozumiesz. Smacznego!n Jest naprawde pyszne.1 Kto głosował? | Odpowiedz

mysz204 23 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
czy dobrze rozumiem ze smietany ponad kilogram??1 Kto głosował? | Odpowiedz

nowalijka 13 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
nie wiem czy może być jogurt ja zawsze robiłam ze śmietaną, Jak zrobisz z jogurtem podziel się czy może być4 Kto głosował? | Odpowiedz

mimi619 30 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Właśnie studzi się po raz drugi :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

wisnia1010 12 marca 2011Zgłoś do usunięcia
A czy zamiast smietany mozna dodac jogurt naturalny ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

nowalijka 19 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Tak może być śmietana 18 i 12 %-wa tj. śmietana kwaśna0 Kto głosował? | Odpowiedz

AniaZosia 17 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Kupiłam śmietanę 18%, jak się dowiedzieć, czy jest kwasna? Na opakowaniu nic nie piszą o kwasności.Czy może być do tego ciasta?
AniaZosia
0 Kto głosował? | Odpowiedz

nowalijka 21 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Na dużą czyli 40/26 cm.0 Kto głosował? | Odpowiedz

mimi619 21 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Przepraszam. 1 Źle zapytałem. Na jaka to blache ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

mimi619 21 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Ile z tego wychodzi ?0 Kto głosował? | Odpowiedz