Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia ;)
Mleko w puszce gotujemy pod przykryciem i na małym ogniu 3 godziny (jeśli mamy mase krowkowa to mamy problem z glowy – przed nalozeniem na krakersy chwilke podgrzewamy żeby się lepiej rozprowadzalo na krakersach (ja nie podgrzewałem i dałem radę)
Mase waniliową przyrządzamy wedle instrukcji na opakowaniu kremu karpatka czyli połowe mleka gotujemy,w drugiej połowie mieszamy zawartość opakowania,wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu.Nie może być żadnych grudek.Po ostygnięciu kremu wkręcamy do niego masło.
Robimy mase czekoladową-odstawiamy masło i kakao a z pozostałych składników gotujemy budyń.Po ostygnięciu masy wkręcamy do niej masło i dodajemy kakao.
W garnuszku rozpuszczamy składniki na polewe czekoladową.
W dużej blaszce układamy:
-krakersy
-masa czekoladowa
-krakersy
-mleko z puszki lub masa krowkowa
-krakersy
-masa karpatkowa
-krakersy
-polewa czekoladowa
-orzeszki
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 121
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 53
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 63
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 98
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 39
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 121
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 53
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 63
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 98
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 39
Składniki
Mleko w puszce gotujemy pod przykryciem i na małym ogniu 3 godziny (jeśli mamy mase krowkowa to mamy problem z glowy – przed nalozeniem na krakersy chwilke podgrzewamy żeby się lepiej rozprowadzalo na krakersach (ja nie podgrzewałem i dałem radę) Mase waniliową przyrządzamy wedle instrukcji na opakowaniu kremu karpatka czyli połowe mleka gotujemy,w drugiej połowie mieszamy zawartość opakowania,wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu.Nie może być żadnych grudek.Po ostygnięciu kremu wkręcamy do niego masło. Robimy mase czekoladową-odstawiamy masło i kakao a z pozostałych składników gotujemy budyń.Po ostygnięciu masy wkręcamy do niej masło i dodajemy kakao. W garnuszku rozpuszczamy składniki na polewe czekoladową. W dużej blaszce układamy: -krakersy -masa czekoladowa -krakersy -mleko z puszki lub masa krowkowa -krakersy -masa karpatkowa -krakersy -polewa czekoladowa -orzeszki
Przepisy Desery
Desery
Charlotte Royale
Desery
Ciasto bez pieczenia Afrodyta
Desery
Pomarańczowy obłoczek
Desery
Babka kawowa
Charlotte Royale
Charlotte Royale to niesamowity deser, który należy zachować na specjalne oka...
Odsłon: 32
Ciasto bez pieczenia Afrodyta
Pyszne i łatwe ciasto na biszkoptach o orzeźwiającym cytrynowym smaku.
Odsłon: 111