Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13106
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3623
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4527
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13106
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3623
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4527
Składniki
Mleko w puszce gotujemy pod przykryciem i na małym ogniu 3 godziny (jeśli mamy mase krowkowa to mamy problem z glowy – przed nalozeniem na krakersy chwilke podgrzewamy żeby się lepiej rozprowadzalo na krakersach (ja nie podgrzewałem i dałem radę) Mase waniliową przyrządzamy wedle instrukcji na opakowaniu kremu karpatka czyli połowe mleka gotujemy,w drugiej połowie mieszamy zawartość opakowania,wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu.Nie może być żadnych grudek.Po ostygnięciu kremu wkręcamy do niego masło. Robimy mase czekoladową-odstawiamy masło i kakao a z pozostałych składników gotujemy budyń.Po ostygnięciu masy wkręcamy do niej masło i dodajemy kakao. W garnuszku rozpuszczamy składniki na polewe czekoladową. W dużej blaszce układamy: -krakersy -masa czekoladowa -krakersy -mleko z puszki lub masa krowkowa -krakersy -masa karpatkowa -krakersy -polewa czekoladowa -orzeszki