Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powstało połączenie ciasta z białek z ciastem z żółtek, dwukolorowe, barwami przypominające Stokrotkę, więc taką nazwę mu nadałam
Białka ubijam na pianę dodając partiami cukier. Mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. delikatnie przesiewam do białek i mieszam łopatką . Dodaję ocet, delikatnie przemieszam i wykładam ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Żółtka ucieram z cukrem na kogel-mogel dodaję obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i ocet. Ciasto nabieram łyżką i dość mocno wrzucam po łyżce ciasta żółtego na ciasto białe
Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175°C na 20 min, następnie zmniejszam temperaturę do 150°C na kolejne 15-20 min. Upieczone studzę, zimne kroję na dwa blaty
Masło o temperaturze pokojowej ucieram z cukrem do uzyskania puszystego kremu, dodaje po łyżce śmietanę i delikatnie ucieram. Galaretkę rozpuszczam w szklance wrzątku, odstawiam do lekkiego stężenia i dodaję do masy maślanej. gotową wykładam na spód ciasta, nakrywam drugim blatem i wstawiam do lodówki na 2-3 godziny, tak by masa całkowicie stężała.
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 30
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 101
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 197
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 95
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1087
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 30
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 101
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 197
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 95
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 1087
Składniki
Białka ubijam na pianę dodając partiami cukier. Mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. delikatnie przesiewam do białek i mieszam łopatką . Dodaję ocet, delikatnie przemieszam i wykładam ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Żółtka ucieram z cukrem na kogel-mogel dodaję obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i ocet. Ciasto nabieram łyżką i dość mocno wrzucam po łyżce ciasta żółtego na ciasto białe
Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175°C na 20 min, następnie zmniejszam temperaturę do 150°C na kolejne 15-20 min. Upieczone studzę, zimne kroję na dwa blaty
Masło o temperaturze pokojowej ucieram z cukrem do uzyskania puszystego kremu, dodaje po łyżce śmietanę i delikatnie ucieram. Galaretkę rozpuszczam w szklance wrzątku, odstawiam do lekkiego stężenia i dodaję do masy maślanej. gotową wykładam na spód ciasta, nakrywam drugim blatem i wstawiam do lodówki na 2-3 godziny, tak by masa całkowicie stężała.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 1045
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 330